Kraft för rättvisa
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Kraft för rättvisa
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Kraft för rättvisa
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund
Kraft för rättvisa
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

 

 

Kraft för rättvisa

Sverige är orättvist. Och utvecklingen går åt fel håll och det går fort. Det jämlika samhället som tog generationer att bygga upp monteras systematiskt ner. En lag här. En reglering där. De rika får mer. De fattiga mindre. Orättvisorna kopplar sitt grepp och vårt samhälle tappar kraft.

De som har makten försöker måla upp orättvisorna som något positivt. Mer ansvar för individen. Ta dig i kragen! Den som inte lyckas får skylla sig själv. De pratar om valfrihet, men för de allra flesta är det tvärtom. Med orättvisor försvinner vår frihet. När klyftorna växer och tryggheten minskar rycks möjligheterna undan för de som behöver dem mest.

I det orättvisa Sverige är framtiden osäker. Den framtid som tillhör oss unga. Vi tänker inte acceptera det.

Vi ska vara motståndet mot alla som tjänar på orättvisor. Vi unga vill skapa ett samhälle där fler människor kan leva ett gott och lyckligt liv. Där tryggheten är jämlikt fördelad. Där det inte spelar roll var du växer upp eller vilka föräldrar du har. Ett Sverige där vi alla bidrar efter egen förmåga och alla ges möjligheterna vi förtjänar. Vi prioriterar skolan, vården, och klimatomställningen istället för sänkta skatter och bolagsvinster för den rika eliten. Vi ska vinna kampen om vår framtid.

 

Bli medlem
Vår app
Följ @ssu
Donera
Så funkar SSU
Kontakt
Vår politik
Butik

Ta ställning, lär dig mer, påverka

Ett första steg i mångas engagemang är att ta ställning genom medlemskap för att visa stöd för SSU:s idéer och värderingar. Du kan också följa oss på Instagram, Facebook, Tiktok, Youtube och Twitter.

Kunskap är makt. I SSU anordnas utbildningar, seminarier och föreläsningar. Många av våra lokalavdelningar och distrikt. Du kan lära dig om alltifrån politik, debatteknik och ledarskap. Alla SSU:s arrangemang är kostnadsfria.

Genom SSU får unga verktyg att förändra samhället. Vi tar ställning och opinionsbildar i frågor som är viktiga för unga. Många socialdemokratiska politiker gick först med i SSU.

SSU:s stadgar

Här kan du ladda ner SSU:s stadgar.

Ladda ner ↓