Kampanjbild Kandidater 2021

SSU:s förbundskongress ska i vanlig ordning välja SSU:s förbundsstyrelse. Här hittar du alla inkomna kandidaturer i alfabetisk ordning.

Kandiderar du till SSU:s förbundsstyrelse men saknas på sidan? Fyll i valberedningens formulär.

FÖRBUNDSORDFÖRANDE

AMALIA RUD PEDERSEN, GÖTEBORG, 1993

 

Kort om mig: Älskar att laga pastarätter, hänga med vänner, och den nya Snabba Cash på Netflix!

Jag kandiderar för att jag vill att SSU ska bli Sveriges största lokalpolitiska ungdomsförbund.

Jag tror vi idag står inför fyra kriser samtidigt:
1) den ekonomiska ojämlikheten,
2) klimat och miljökrisen
3) integrationen och segregationen
4) förtroendet för arbetarrörelsen

Om detta vill jag gärna prata mer med er om i ert distrikt! Så bjud gärna in mig till hearings eller klubben.

LISA NÅBO, ÖSTERGÖTLAND, 1994

 

Jag heter Lisa Nåbo och kommer från Linköping. Jag blev aktiv i SSU 2010 och kandiderar till förbundsordförande.

Jag kandiderar till förbundsordförande för att jag är övertygad att ett starkt och modigt SSU har potential att förändra världen. För att göra det måste vi bli fler aktiva i hela landet men även bättre på att påverka politiken såväl lokalt som nationellt.

Jag är 26 år ung och snart färdigutbildad polis. I övrigt så gillar jag våfflor, söta hundar och skidskytte.

FÖRBUNDSSEKRETERARE

ISAK ÖHRLUND, JÖNKÖPINGS LÄN, 1997

 

Hej! Jag heter Isak Öhrlund, är 24 år och kommer från lilla Malmbäck i Nässjö kommun. Jag gick med i SSU 2013. Som vilsen, vänster och frustrerad över klimatförändringar gav SSU, kommunens enda ungdomsförbund, mig möjlighet att vända frustration till organisering.

I övrigt jobbar jag numer med laddstationer för elbilar och annat kul på Naturvårdsverket. Utöver jobb och SSU så försöker jag få mina växter hemma att överleva, läser för många biltidningar och ser fram emot Eurovision i år.

STYRELSELEDAMOT

ALEXANDER PAULSSON, VÄRMLAND, 1999

 

Hej, Alexander heter jag och är en 22 år ung lärarstudent i Karlstad. Blev medlem i SSU när jag och några kompisar startade en klubb hemma i Hagfors. Vi var upprörda över nedskärningarna i samhället, under tiden som gått har jag lärt mig om socialdemokrati på fackliga kurser och sommarläger. Jag tror Sverige behöver en socialdemokrati för vår tid, som återtar löftet om jämlikhet och framförallt behövs ett modigt SSU som kan organisera unga för en bättre framtid, i det arbetet vill jag bidra.

ASSAR WIXE, GÖTEBORGSOMRÅDET, 1998

 

Hej Assar Wixe heter jag, är 22 år gammal och kommer från Kungälv i Göteborgsområdet och jag har varit medlem i SSU i 8 år. På min fritid lyssnar jag mycket på musik och läser om det jag tycker är intressant.
Jag vill i förbundsstyrelsen bidra till en socialdemokratisk rörelse med självförtroende och som tar till vara på medlemarnas engagemang och organiserar större och bredare ute i landet för att visa unga att vi har lösningarna på de problem som unga möter.

CORNELIUS JULIUS MARSICO, SÖRMLAND, 1995

 

Hej! Mitt namn är Cornelius Julius Marsico, jag är 26 år gammal och kommer från Strängnäs. Framförallt har jag arbetat som kock, men jag har också varit personlig assistent.

På fritiden sysslar jag mycket med musik, och jag vill studera till att bli kantor, ifall jag inte slår igenom som intergalaktisk rockstjärna.

Jag kandiderar till SSU:s förbundsstyrelse därför att det behövs fler arbetare i arbetarrörelsen. Tveka inte att höra av er, om ni är nyfikna på mig och min kandidatur!

EDVINA PALMCRANTZ, JÖNKÖPINGS LÄN, 2000

 

Jag heter Edvina Palmcrantz och är 20 år gammal. Jag är uppvuxen i en småländsk industriort där det under mina tidiga tonår blåste högerextrema vindar. Därför valde jag att som 13-åring gå med i SSU. Under mina snart åtta år i SSU har jag hunnit med att vara aktiv på både klubb- och distriktsnivå, där jag idag sitter som distriktsordförande för SSU Jönköpings län. När jag inte sysslar med SSU spenderar jag stor tid på att spela musik eller kolla på fotboll (J-Södra är mitt lag, såklart).

ISMAIL QUTTINEH, ÖREBRO LÄN, 1999

 

Mitt namn är Ismail Quttineh, jag är 21 år gammal och kommer från Örebro. Jag gick med i SSU som 13-åring vid en tidpunkt där jag såg segregationens orättvisor med egna ögon och där krigens terror spred sig mer och mer i vår värld.

I förbundsstyrelsen vill jag bidra med att minska distansen mellan förbundet och medlemmarna. Vi måste även bli ett modigare ungdomsförbund som vågar säga det obekväma.

För att veta mer är ni varmt välkomna att skriva till mig på sociala medier.

LOTTA WIECHEL, VÄSTERBOTTEN, 2000

 

Halloj! Jag heter Lotta Wiechel och kommer från Umeå. När jag var 13 gick jag därför med i just SSU Umeå och var ordförande i SSU Västerbotten fram tills för bara några månader sedan.

Här pratar jag lite om bland annat feminism och studier, men hör gärna av er om ni vill höra mer!!