13 augusti 2017

Hur och när började ditt engagemang i SSU?
Jag blev medlem i SSU vid årskiftet 2008/2009 tillsammans med min lillebror. Efter att vi insåg kopplingen mellan de sänkta skatterna och dess påverkan på vår skolgång bestämde vi för att engagera oss för regeringsskifte.

Vilka frågor brinner du mest för?
Jag brinner allra mest för hur vi ska krossa segregationen. Segregationen sliter isär vårt land och är vår generations främsta utmaning. Inget är lika viktigt än att skapa ett jämlikt land där alla kan känna makten över sitt eget liv. Jag är också väldigt engagerad i frågor om lag och ordning. Vi ska vara tuffa mot buset, men ännu tuffare mot kriminalitetens orsaker.

Vad ser du fram emot de kommande två åren i SSU:s förbundsstyrelse?
Jag ser fram mot att jobba stenhårt för att sänka trösklarna till SSU. Det finns alldeles för många unga som bör engagera sig i vår rörelse som ännu inte är medlemmar. Vi måste bli det självklara alternativet för alla som inser att vi är rikare tillsammans och som ser både ökad jämlikhet och jämställdhet som självklarheter. SSU ska också bli det givna alternativet för unga som vill se reell förändring i samhället. Det ska vi bli genom att vara vara organiserade, pålästa och överallt.

Vad gör du utanför ditt SSU-engagemang?
Jag läser juristprogrammet och kandidatprogrammet i företagsekonomi och statsvetenskap på Stockholms universitet.