4 augusti 2021

SSU:s nya ledning vald

Under söndagseftermiddagen den 1 augusti valde SSU:s förbundskongress Lisa Nåbo som ny förbundsordförande för SSU.

– Jag är både glad, ödmjuk och stolt över det förtroende SSU:s medlemmar visat mig, det går inte att få ett mer hedrande uppdrag som ung socialdemokrat i Sverige. Jag vill även tacka min motkandidat Amalia Rud Pedersen för en schysst och öppen process, det är ett styrkebesked att SSU har flera kompetenta kvinnor som kandiderar till våra ledande uppdrag. Nu tar vi oss framåt hela SSU tillsammans, politikens utmaningar har inte tagit paus bara för att SSU haft kongress, säger Lisa Nåbo, förbundsordförande SSU.

 

Lisa Nåbo och Diyar Cicek. Foto: Emil Nordfjell / SSU.

 

SSU:s förbundskongress är förbundets högst beslutande organ och äger rum vartannat år, i år var den digital för första gången med anledning av pandemin. Förbundskongressen samlar ombud från hela landet som fattar beslut om SSU:s politik, ledning och styrelse samt organisation. Kongressen har även antagit ett ungdomspolitiskt reformprogram med nya politiska förslag inom områdena lag och ordning, klimat och miljö, sjukvård, utbildning, jobb och arbetsmarknad, bostäder samt migration och integration.

– Nu ser jag fram emot att lägga all min energi på att fler unga ska engagera sig för jämlikhet och gå med i SSU. Ska vi rädda klimatet, minska klyftorna och bygga ett Sverige som håller ihop behövs en modigare socialdemokrati. SSU:s uppgift blir nu att driva på regeringen och rusta vår organisation inför valrörelsen 2022, säger Lisa Nåbo, förbundsordförande SSU.

Förbundskongressen valde Diyar Cicek som ny förbundssekreterare. 

– Jag är riktigt taggad på att tillsammans med Lisa leda SSU:s organisation, stärka folkrörelsen och göra oss mer relevanta för unga som idag står långt ifrån politiken. Jag lovar att lägga varje vaken timme på att SSU ska växa i medlemsantal, stärka vår facklig-politiska samverkan och se till att S vinner ungas förtroende i valrörelsen 2022, säger Diyar Cicek, förbundssekreterare SSU.