28 juni 2018

Med bara 73 dagar kvar till valet tycker SSU det är dags att Annie Lööf ger ett tydligt besked i regeringsfrågan. Med dagens besked från Alliansen om att de är beredda att gå fram med en egen talmanskandidat oavsett hur det går i valet samt att de är villiga att ge SD presidieposter i riksdagens utskott väcks ett antal frågor om Centerpartiets syn på samarbete med SD. För det innebär i praktiken att de är beredda att ge SD inflytande om vem som ska bli regeringsbildare efter valet. Det står i bjärt kontrast mot Annie Lööfs ton gentemot SD i partiledardebatter där hon är tydlig med att det är ett rasistiskt parti.

Tyvärr är det inte särskilt förvånande att M och KD vill ha en SD-stödd talman. Men vad betyder Annie Lööfs fina ord om att SD är ett rasistiskt parti när de är beredda att ta talmansposten med stöd av SD? Kommenterar SSU:s förbundsordförande Philip Botström.

Har Annie svarat ännu?
Därför har SSU startat en sajt som ska sätta press på Annie Lööf att ge ett ett tydligt besked i regeringsfrågan. Fram till valdagen kommer SSU hålla räkningen. Antingen så håller hon fast vid att inte under några omständigheter ge SD inflytande eller så väljer hon blocköverskridande samarbete.

Besök sajten på www.haranniesvarat.nu