17 november 2017

SSU på plats i Göteborg för att lyfta ungas perspektiv

I samband med EU-toppmtötet som går av stapeln idag kommer SSU:s ordförande Philip Botström vara på plats i Göteborg.

I går kväll deltog han i ett panelsamtal om EU:s framtid och idag kommer han besöka Angeredsgymnasiet för att prata med elever om vikten av ett rättvisare Europa.

EU är krångligt
Idag hålls EU-toppmötet i Göteborg. Det är ett viktigt möte som lyfter de sociala rättigheterna i EU. Många unga tycker dock att EU är krångligt. Samtidigt påverkar EU unga i hög utsträckning. SSU vill förenkla EU-politiken så att fler unga kan engagera sig.

– Jag är i Göteborg för att prata med unga och skolelever om varför ett rättvisare EU gynnar oss unga, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Kräver finansering
EU-toppmötet är ett väldigt viktigt steg på vägen mot ett rättvisare Europa. Men det är avgörande att de politiska ambitionerna efterföljs av handling och finansiering. Därför vill SSU att regeringen efter toppmötet driver på för att halvera jordbruksstödet och istället lägga det på EU:s sociala fond.

– EU kännetecknas idag i alltför hög utsträckning av storslagna ambitioner men för lite verkstad. Därför vill vi att man följer upp de politiska besluten med finansiering, säger SSU:s förbundsordförande Philip Botström.

Hållpunkter

Torsdag
18.00-19.00 Materia Pop-up (Järntorgsgatan 6)
Panelsamtal om EU:s framtid med bland annat Ann Linde och Anna Johansson

Fredag
11.00-13.00 Grepgatan 9, Angered
Skolkampanj på Angeredsgymnasiet