5 oktober 2018

SSU nominerar Linus Glanzelius till europaparlamentet

Nomineringsprocessen inför vårens val till Europaparlamentet är i full gång inom Socialdemokraterna. SSU väljer att nominera Linus Glanzelius från Göteborg till kandidat till Europaparlamentsvalet.

Tidigare i veckan valde SSU:s förbundsstyrelse att nominera Linus Glanzelius, ledamot i SSU:s förbundsstyrelse sedan 2015, som kandidat till Europaparlamentet.

– SSU är väldigt glada över att nominera Linus till Europaparlamentet. Hans omfattande kunskaper och ideologiska integritet gör honom till en perfekt till företrädare för Socialdemokraterna. Med honom i Bryssel är jag säker på att fler unga skulle uppleva EU-politiken mer intressant och relevant, säger Philip Botström, förbundsordförande för SSU.

Linus Glanzelius politiska engagemang började i hemstaden Göteborg, där han under många år var ordförande för det lokala SSU-distriktet och vice ordförande för utbildningsnämnden i Göteborgs stad.

– Jag brinner för ett mer jämlikt Europa och är oerhört glad över att ha blivit nominerad av både SSU och flera partidistrikt. Det är många som vill se Socialdemokraterna ta mer plats inom EU-frågorna och öka sin relevans bland unga, och det är jag övertygad om att jag skulle bidra med, säger Linus Glanzelius.

På partikongressen 2012 antog Socialdemokraterna ett mål om att 25 % av kandidaterna till förtroendevalda församlingar ska vara under 35 år gamla. Idag finns ingen Europaparlamentariker under 35 år.

– Linus är den mest kompetenta ungdomskandidaten jag sett under alla mina aktiva år i politiken. Jag hoppas verkligen att partiet inser att man nu har ett guldläge att både utveckla vår EU-politik och öka stödet bland unga väljare, säger Philip Botström.