21 juni 2018

Närings-och innovationsminister Mikael Damberg (S) och SSU:s förbundsordförande Philip Botström bjuder in andra manliga politiker till en kill-lunch på torsdag den 5 juli i Almedalen för att lyfta mäns ansvar för jämställdheten i valrörelsen i spåren efter #metoo.

Viktigaste vallöftet
I kölvattnet av #metoo-uppropet inom politiken skrev Mikael Damberg, Philip Botström och flera andra manliga politiker över blockgränsen en debattartikel om det #viktigastevallöftet. Nämligen att de lovar att göra allt i sin makt för att stoppa övergrepp, könsförtryck och tysthetskultur – inom politiken och i samhället i stort. Nu är det mindre än två månader kvar till valet. Därför bjuder Damberg och Botström in till en kill-lunch för att följa upp löftena och diskutera hur manliga politiker tillsammans kan ta ansvar för jämställdheten i valrörelsen.

#metoo-uppropet inom politiken visar att politiska partier inte är vaccinerade mot sexism och tystnadskultur. Vi som är manliga politiska ledare måste agera förebilder och ta ansvar för en jämställd partikultur och valrörelse. För vill man inte vara en del av lösningen, så är man också en del av problemet, säger SSU:s förbundsordförande Philip Botström.

Lunchen pågår 11.30-12.30. Media är välkomna att intervjua innan eller efter lunchen, men inte under själva samtalet. Vid anmälan om intervju anges adressen för lunchen.

För att bestämma intervju med Philip Botström, kontakta Pavlos Cavelier Bizas, pavlos.cavelier@ssu.se eller 070-3504357