8 december 2017

Nu är det ännu enklare att bli medlem i SSU

Från och med den 1 december är det gratis att vara medlem i SSU.

Det innebär att för att bli medlem fyller man i sina uppgifter på ssu.se/blimedlem. Därefter får du ett sms och mail med ett medlemsavtal från tjänsten Scrive. Då är det bara att klicka på länken och bekräfta ditt medlemskap. Sen är du medlem i Sveriges bästa och viktigaste ungdomsförbund – SSU. Som medlem är du med och formar politiken och tillsammans blir vi en starkare röst för mer jämlikhet.

I början på 2018 kommer alla medlemmar förnya sitt medlemskap.I januari skickas sms och mail ut till alla medlemmar med en länk till medlemsavtalet. Då klickar du på länken från Scrive och bekräftar ditt medlemskap. Då är du medlem under hela 2018 och tillsammans ser vi till att valet den 9 september.

För dig som varit med i SSU tidigare är detta en förändring. På kongressen i augusti beslutades att medlemsavgiften tas bort och att varje medlemskap gäller per kalenderår. Tidigare löpte varje medlemskap i 365 dagar från det att du går med och det kostade 20 kr. Syftet med förändringarna är att göra det lättare för alla de unga som vill gå med i SSU – att krångliga betalmetoder inte ska stå i vägen för politiskt engagemang.