9 juli 2024

Nominera till 22 juli‐utmärkelsen 2024

Den 22 juli är årsdagen för terrorattentatet på Utøya och i Oslo 2011. För att hedra minnet av våra norska kamrater i AUF instiftade SSU-förbundet 2018 22-juli-utmärkelsen. Det är ett pris som varje år på minnesdagen den 22 juli delas ut till en antirasistisk förebild, person eller organisation som gjort betydande insatser mot högerextremismen.

Syftet med utmärkelsen är att institutionalisera minnet av dem som miste livet i det fruktansvärda terrordådet och belysa vilka idéer som låg bakom terrordådet.

– Att måltavlan för terrordådet på Utøya var unga socialdemokrater var ingen slump. Socialdemokratin är fascismens främsta motpol. Genom 22 juli-utmärkelsen för vi offrens minne och kamp vidare i framtida generationer, säger Lisa Nåbo, förbundsordförande för SSU.

Förra årets pristagare var Stefan Löfven och Bengt Westerberg. Nu är det dags att nominera i år igen. Du kan nominera en person eller organisation som du ser som en antirasistisk förebild fram till den 14 juli. Det är inget krav att personen eller personerna i gruppen är medlem i SSU.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.