5 september 2017

I en granskning som DN gjort framkommer det att Kombispel har sålt lotter på faktura till personer med betalningsanmärkningar hos Kronofogden. Som förmånstagare till Kombispel ser SSU allvarligt på dessa uppgifter och har haft dialog med bolagsledningen för att säkerställa att åtgärder vidtas. SSU:s hållning är att Kombispel ska ta ett samhällsansvar och inte medverka till skuldsättning av personer med betalningsproblematik.

Nu vidtas åtgärder
Efter dialogen kommer nu Kombispel vidta åtgärder för att förhindra att personer med skulder hos Kronofogden köper lotter på faktura i framtiden.

–Kombispel ska naturligtvis inte medverka till skuldsättning av personer med betalningsproblematik. Det här var nya uppgifter för oss och direkt efter DN:s granskning har vi haft dialog med Kombispels ledning för att säkerställa att åtgärder vidtas, säger Andrea Törnestam, förbundssekreterare i SSU.

Kombispel kommer vidta åtgärder för att förhindra att personer med skuldsaldo hos Kronofogden köper lotter på faktura i framtiden. Läs mer om åtgärderna här: https://news.cision.com/se/kombispel/r/kombispel-vidtar-atgarder-efter-dn-s-granskning,c2339243

Kontakt
Pavlos Cavelier Bizas, pressekreterare
Telefon: 070-3504357
Mail: pavlos.cavelier@ssu.se