29 mars 2017

Jönköpings Län ställer sig bakom SSU:s krav inför S-kongressen

Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund – SSU, har sedan tidigare lanserat Elevlöftet som sitt främsta krav inför S-kongressen den 8 april. Nu ställer sig Socialdemokraterna i Jönköpings Län bakom SSU:s krav.

Elevlöftet innehåller förslag som ska öka likvärdigheten i skolan och ge alla elever samma chans att lyckas i skolan och i sitt framtida arbetsliv.

Ingen enskild lärare kan lösa alla de systemfel i skolan som politiken bär ansvaret för. Nu är det dags att göra upp med skolsegregationen och ge alla elever ett löfte om en jämlik skolgång, säger Philip Botström, förbundsordförande för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund – SSU.

Jönköping först ut att ställa sig bakom SSU
S i Jönköpings Län är först ut med att ställa sig bakom SSU:s elevlöfte. SSU kommer fram till kongressen fortsätta opinionsbilda för att samla stöd för Elevlöftet, och har goda förhoppningar om att få med sig fler Socialdemokratiska partidistrikt.

En jämlik skola är avgörande för att öka jämlikheten i framtiden. Därför är jag så glad över att Jönköpings Län är först med att ställa sig bakom elevlöftet, säger Anna Franzén, kongressombud och distriktsordförande för SSU Jönköpings Län.

Om Elevlöftet
Elevlöftet består av tre delar:
1) Ge alla elever samma chans att lyckas i skolan genom att bland annat förändra skolvalet och göra om finansieringen av skolan.
2) Stoppa den psykiska ohälsan genom att satsa på elevhälsan.
3) Skapa ett tryggt arbetsliv för alla unga genom att införa ett helt nytt system för omställning och vidareutbildning.