28 april 2017

“Jag var så fruktansvärt förälskad. Vi tillhörde samma SSU klubb och hade gått ettan på Bommersvik samtidigt. Vi stannade länge på klubbmötena men hur, när och om något skulle ske var outhärdligt oklart.

Så var det första maj. Först demonstrerade alla klubbar i Tumba, för att sedan gemensamt åka in till Humlegården och gå i det stora tåget. 1977 var det verkligen stort. På pendeltåget in sjöng vi alla arbetarsångerna. Vi var många som skulle in till Stockholm och demonstrera.

När vår klubb gick igenom tunnlarna på T-centralen klämde vi i med Internationalen. Naturligtvis höll alla varandras händer; Upp till kamp….och det var då det hände. Vi gick bredvid varandra och när sången var slut….så släppte vi inte våra händer!

Då och där och just i den sekunden visste vi. Hand i hand hela dagen igenom. Menande blickar från våra kompisar när vi höll om varandra. Solen sken, Humlegården stod i den allra första vårgrönskan och våra hjärtan brann röda som fanorna i demonstrationståget. Revolutionerande, romantiskt och första kärleken. Ett fantastiskt minne som dyker upp varje år.”

– Monica Åslund, Stockholm

Vill du också hitta kärleken? Hitta ett 1 maj-event nära dig!