22 juli 2021

Danny Lam tar emot 22 juli-utmärkelsen 2021

Varje år minns SSU med stor saknad våra vänner i AUF som omkom på Utøya. Våra kamrater är döda, men deras idéer ska alltid leva vidare genom oss. Kampen mot högerextremism måste hela tiden fortsätta för att det som hände på Utøya 2011 aldrig ska kunna hända igen. I år är det tio år sedan terrordådet och SSU delar för femte året ut 22 juli-utmärkelsen till en antirasistisk förebild som under året gjort betydande insatser mot högerextremism.

2021 är det Danny Lam som står bakom plattformen TNKVRT som tar emot SSU:s 22 juli-utmärkelse. Han är en inspirerande förebild för hur man kan gå från ord till handling i det antirasistiska arbetet.

Motiveringen lyder:
Danny Lam har genom plattformen TNKVRT synliggjort rasism och förtryck i Sverige för en ung och bred publik. Genom att publicera följarnas egna berättelser, bidra med perspektiv till aktuella nyhetshändelser och kunskapsspridning, har Danny bidragit till att bilda, inspirera och stärka en ny generation antirasister och aktivister. Därför är han en antirasistisk förebild och tilldelas SSU:s 22-juli-utmärkelse.

Danny Lam, TNKVRT. Fotograf: Szilvia Nagy.