Den här webbsidan använder cookies så att vi kan ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Cookieinformationen sparas i din webbläsare, och utför olika funktioner, som t.ex. att känna igen dig när du kommer tillbaka till sidan. Detta gör i sin tur att vi kan förstå vilka delar av sidan du använder mest och finner viktiga.
Kandidater till SSU:s förbundsstyrelse 2025
Här kan du läsa hur alla kandidaterna till SSU:s förbundsstyrelse presenterar sig själva. Kongressen väljer ledamöterna i förbundsstyrelsen och övriga val.
Arian Twana, Västmanland, 2003, förbundsordförande
Jag kandiderar för att jag tror att SSU kan vara mer än en förvaltare av förlorad mark. Vi kan vara rörelsen som återigen vågar förändra samhället i grunden. Jag vill leda det arbetet för ett starkare SSU, för en starkare arbetarrörelse, och för ett Sverige som håller ihop.
Edvina Palmcrantz, Jönköping, 2000, förbundsordförande
Vår generation saknar framtidstro. Och det är inte så konstigt. Många unga upplever att deras vardag har försämrats under en längre tid. Det är svårt att få pengarna att räcka hela månaden, det är svårt att flytta hemifrån utan att behöva lägga halva sin inkomst på hyra och många känner sig både oroliga och otrygga i sin vardag.
Moska Hassas, Stockholms Län, 2002, förbundsordförande
Vi befinner oss i en tid som är avgörande på många sätt, då behöver vi ha ett politiskt starkt SSU som syns och hörs i samhällsdebatten, som har svar på vår tids samhällsutmaningar och som bedriver politik som gör skillnad för ungas samtid och framtid, i hela landet.
Lotta Wiechel, Västerbotten, 2000, förbundssekreterare
Sedan jag gick med i SSU Umeå 2013 har den här rörelsen varit en viktig del av mitt liv. Som studieledare har jag haft förmånen att resa runt i hela landet och se SSU:are växa, utvecklas och bilda sig. Det har varit inspirerande att tillsammans kämpa för ett bättre och mer solidariskt samhälle. För mig är vår organisation grunden i mitt politiska engagemang och min tro på en bättre framtid. SSU har gett mig så mycket, och att få chansen att ge tillbaka ännu mer vore en ära.
Märta Alnebratt, Göteborg, 2000, förbundssekreterare
SSU är en fantastisk organisation. Det är en rörelse där varje enskild person får ut något alldeles eget av sitt engagemang. För mig har det inneburit vänskaper, systerskap och förändringsvilja. Det finns oändligt antal bilder av vad SSU är idag och visioner för hur SSU bör vara i framtiden. För att försvara det som är så unikt och värdefullt med vår organisation måste vi bygga den starkare. För att ta oss an utmaningarna vi står inför behöver vi ett större, vassare och viktigare SSU.
Albin Norman, Västerbotten, 2002, förbundsstyrelseledamot
Det SSU jag gick med i har förändrats till det bättre. Idag ligger allt mer fokuset på att vara en kraft för rättvisa istället för interna slitningar. Med det sagt har organisationen fortfarande stora steg att ta, framförallt när det gäller medlemsresan och medlemsvården.
Ali Jundi, Dalarna, 2006, förbundsstyrelseledamot
Vår generation är trött på tomma löften och politisk passivitet. SSU behöver bli rösten som väcker ungas hopp och engagemang igen, och en kraft som förenar ungdomar från alla samhällsskikt.
Alva Mogert Palm, Blekinge, 2001, förbundsstyrelseledamot
Jag kandiderar till SSU:s förbundsstyrelse eftersom jag tror att jag med mina erfarenheter, analyser och driv kommer jag kunna hjälpa oss att utveckla ssu som organisation och flytta fram våra positioner politiskt. Mina senaste tre år har jag spenderat med att bygga organisation. När jag blev ordförande för Blekinge hade distriktet knappt haft någon aktivitet året innan, det fanns inga klubbar och ingen politikutveckling.
Chadi Toprak, Värmland, 2000, förbundsstyrelseledamot
En solig dag som vilken annan. Tusentals samlades på gatorna. Alla rörde sig mot Folkets park. Stora ledare talade till folket. Men några av folket valde att inte stå och bli spottade på. Kvinnor bärandes slöjor krävde ett svar på politikens hyckleri om att de kan förlora jobbet på grund av att de bär sin slöja. EU-domstolen beslutade att en “neutralitetsprincip” skulle råda på europeisk arbetsmarknad.
Emil Nordfjell, Västernorrland, 1999, förbundsstyrelseledamot
Ett barn behöver inte läsa Marx för att förstå klass. Jag tänker på alla de barnen när jag ser Ulf Kristersson flina på tv om hur det ljusnar i horisonten. För vissa lyser solen hela tiden. Andra får hoppas att molnen skingras längre fram. Du behöver inte vara ett arbetarbarn för att förstå hur Sverige vansköts nu. SSU:s medlemmar gör skillnad varje dag.
Fatima Kadhem, Kronoberg, 2003, förbundsstyrelseledamot
Som invandrartjej vet jag hur det är att alltid behöva bevisa sitt värde, att behöva jobba hårdare för att tas på allvar. Den erfarenheten formar mig – och det är en styrka jag bär med mig i mitt politiska engagemang. Jag vet varför vi måste kämpa för att alla verkligen ska ha en chans, och jag tänker aldrig nöja mig med att bara prata om förändring.
Kalle Olofsson, Skåne, 2001, förbundsstyrelseledamot
Jag vill vara med och bidra till att stärka SSU och den unga socialdemokratin. Jag tror att jag som ung arbetare och fackligt förtroendevald har viktiga perspektiv som skulle kunna tillföra något till förbundsstyrelsen. Perspektiv som jag hoppas ska kunna fördjupa relationerna mellan SSU och LO samt mellan SSU och de enskilda LO-förbunden.
Leith Al-Bayati, Skåne, 2002, förbundsstyrelseledamot
Med erfarenheter från SSU:s alla organisatoriska nivåer under de senaste sju åren vet jag att jag har mycket att bidra med. Jag har sett förbundet både när det är som starkast och när det skakar. När jag tog över som distriktsordförande för SSU Skåne efter en turbulent tid handlade mitt uppdrag om att lappa ihop, skapa samling och bygga något nytt.
Lina Olsson, Skåne, 1997, förbundsstyrelseledamot
Jag kandiderar för två år till i förbundsstyrelsen för att jag vill fortsätta att bidra med min tid, energi och engagemang för ett jämlikt Sverige. Om jag får förtroendet vill jag fortsätta arbeta för ett jämställt förbund och med att utveckla och tillgängliggöra våra studier för alla medlemmar.
Malin Stål, Fyrbodal, 1997, förbundsstyrelseledamot
Jag vill bidra till att leda SSU:s arbete med att skapa ett jämlikt samhället inte bara i Sverige utan i hela världen. För att kunna åstadkomma detta enorma arbete krävs en gedigen organisation byggd på studier, samtal och samverkan med organisationer inom både den svenska och internationella arbetarrörelsen. Detta är min hjärtefråga. Facklig-politisk internationell samverkan.
Marcus Hägglund, Östergötland, 2005, förbundsstyrelseledamot
Jag vill bidra till att bygga SSU till en mer lyssnande organisation. Lyssnandet, inte snackandet, måste vara grunden i en folkrörelse. Lika mycket som vi behöver nå ut måste vi låta samhället nå in till oss – och våga gå in i möten utan att alltid ha alla svar redo. Annars dör vi pladderdöden.
Nicole Ilias, Stockholms Län, 2001, förbundsstyrelseledamot
SSU både är och ger unga rösten för att kunna forma den framtid som vi ska komma att leva i. Det har varit två givande år i förbundsstyrelsen där jag fått arbeta i studiekommittén och med våra försvars- och säkerhetspolitiska frågor. Jag kandiderar för att få fortsätta arbetet där vi i största möjliga mån kan realisera den starka röst som behövs i samhällsdebatten och bland unga ute i landet.
Samuel Pettersson, Norrbotten, 2001, förbundsstyrelseledamot
Under min 11 år som medlem har jag fått så otroligt mycket av SSU och nu känner jag att jag vill ge tillbaka så mycket som möjligt till SSU som förbundsledamot nationellt. Jag ser att mitt långa engagemang på klubb- och distriktsnivå har gett mig värdefulla erfarenheter som kommer att vara till användning i förbundsstyrelsen.
Sebastian Rasmusson, Uppland, 2003, förbundsstyrelseledamot
Jag har suttit i SSU-styrelser i 9 år, varav de sista 3 åren som ordförande för Sveriges tredje största distrikt – SSU Uppland. Det har varit mitt livs ynnest. Att engagera mig i SSU är det bästa beslutet jag någonsin fattat. I samband med att jag avgick tidigare i år fick jag samtidigt det fina förtroendet att nomineras till förbundsstyrelsen.
Shabnam Zamani, Halland, 2001, förbundsstyrelseledamot
Just nu ser vi en oroväckande utveckling i Sverige. Det som tidigare var en fredsförespråkande fristad har omvandlats till en krigshetsande apparat. Fredsförespråkare är på tillbakagång. Ingen ifrågasätter att vi ska spendera miljarder på vapen medan reallönerna är de lägsta någonsin och medan klyftorna skenar. Oxfams rapporter påminner oss om att Sverige har blivit ett av världens mest ojämlika länder.
Tora Bergström, Stockholm, 2002, förbundsstyrelseledamot
Det är uttjatat att benämna riksdagsval som avgörande. Men valet 2026 och efterföljande mandatperiod kommer att bli ödesmättat. Jag tänker allra främst på klimatkrisen. Efter slutspurten i valrörelsen vill jag vara en del av ett SSU som flåsar partiet i nacken och kräver en klimatpolitisk rivstart efter förlorade år av bensinpopulism och vetenskapsförakt. Den fajten kommer SSU behöva ta för att på allvar vara en trovärdig röst för ungdomen.