Vill du jobba som distriktombudsman i Göteborgsområdet och Fyrbodal?

Vill du jobba som distriktombudsman i Göteborgsområdet och Fyrbodal?

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar över 10 000 unga. Vi ska bli fler. Vårt uppdrag är att samla, skola och påverka. SSU är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas.

Göteborgsområdet och Fyrbodals SSU-distrikt är lika fast olika. Båda SSU-distrikten har som ambition att ha en växande folkrörelse med fler medlemmar och aktiva klubbar. Distrikten har skilda förutsättningar för verksamhet med allt från storstadsnära kommuner i Göteborgsområdet till glesbyggd i norra Bohuslän och Dalsland. För oss är den lokala verksamheten i klubbarna och nära medlemmarna den viktigaste.

Var med och gör något historiskt när två SSU-distrikt ska dela på en ombudsman!

Som distriktsombudsman jobbar du framförallt med att på olika sätt skapa förutsättningar för aktiviteter på lokal och regional nivå och att utveckla våra SSU-klubbar, SSU-kommuner och deras medlemmar politiskt såväl som organisatoriskt. Det kan bland annat handla om att värva medlemmar i olika forum, arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser, och workshops om medlemsvärvning.

Du finns också till för att agera stöd gentemot distriktens styrelser. Distriktsstyrelsen kan efterfråga stöd i allt från att arrangera ett politiskt seminarium till att planera en distriktsårskonferens eller arbeta för att få in fler unga kandidater på Socialdemokraternas listor inför valet.

Sist, men inte minst, är du också en viktig länk i distriktens kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-Förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt, LO-förbunden och ABF på regional nivå.

Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal och regional nivå. Du har själv din bakgrund i en ideell organisation eller i ett sammanhang där du har varit med och verkat för förändring och utveckling.

Du är en person som tycker om att vara i kontakt med många människor och som har lätt för att leda och inspirera andra till att nå resultat. Till det har du också en projektledningsförmåga utöver det vanliga.

Eftersom resor förekommer i tjänsten ser vi gärna att sökande har B-körkort och tillgång till bil.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för arbetarrörelsens värderingar och idéer.

Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 18 till 30.

Skicka din ansökan (innehållande CV och personligt brev) till assar.wixe@ssu.se OCH jonathan.svensson@ssu.se skriv “ansökan ombudsman” i ämnesraden.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande och sista ansökningsdag är den 16 Februari.
Tillträde sker 2 Mars eller enligt överenskommelse.

Frågor? Kontakta:

Distriktsordförande SSU Göteborgsområdet Assar Wixe, 073 520 89 69, assar.wixe@ssu.se,

Distriktsordförande SSU Fyrbodal Jonathan Svensson, 072 513 28 78, jonathan.svensson@ssu.se

Facklig representant Jonathan Johansson, 070 790 54 64, jonathan.johansson@ssu.se