Veckans SSU-minne – Åsa Ulander

Veckans SSU-minne kommer från Åsa Ulander från Sundsvall. Åsa var aktiv i SSU under 80- och 90-talet. Idag är hon utbildad lärare och kultur- och fritidsnämndens ordförande i Sundsvall.

När jag fick den fantastiska möjligheten att skriva om något minne från min tid i SSU så började minnena virvla runt i huvudet. Vad vill jag berätta om min tid i SSU? Är det de minnen som finns från den SSU lokal som vi hade i källaren på ett hyreshus, där vi tillbringade sju kvällar i veckan. Vi gjorde allt från att läsa studiecirklar till att spela rundpingis. Eller är det alla minnen från utbildningar både lokalt och på Bommersvik. Jag kanske skulle berätta om alla nätter man har tillbringat på golvet i olika idrottshallar när vi var på demonstrationer, idrottsturneringar och manifestationer. Minnesvärt är naturligtvis också de kongresser som jag har jobbat på.

Trots allt det som jag har upplevt, alla jag fått lära känna och allt jag har fått lärt mig så finns det en sak som har följt mig hela livet. Alla människors lika värde. I SSU lärde jag mig både teoretiskt och praktisk att alla människor har samma värde och alla har bra saker att tillföra. Jag har ända sedan SSU tiden försökt leva efter det varje dag både i mitt politiska engagemang, i mitt yrke som lärare och i mitt privatliv. Jag hoppas och tror att det har gjort mig till en bättre människa. Tack SSU!