Stockholms läns SSU-distrikt söker ny kampanj- och kommunikations­ombudsman på heltid!

Vill du vara med och stärka upp Stockholms läns Socialdemokratiska ungdomsdistrikt inom både kampanj och kommunikation inför valet 2026?

Som ombudsman med fokus på kampanj och kommunikation fyller du en viktig funktion för att distriktet ska bedriva sitt viktiga arbete med att samla och organisera distriktets medlemmar, och att se till att verksamhet samt politiska förslag kommuniceras ut till allmänheten. Din roll skulle bland annat bestå i att planera, genomföra, och samordna kontinuerliga kampanjer i länets kommuner i samarbete med både Arbetsutskottet, Distriktsstyrelsen, och länets olika SSU-kommuner. Vidare skulle det bestå i att verksamheten och politiken kommuniceras ut löpande på våra sociala medier. 

Vi söker dig som brinner för kampanjarbete och kommunikationsutveckling och trivs i stora såväl som små sociala sammanhang. Du har gärna din bakgrund i en ideell organisation men framför allt har du erfarenhet av kampanjarbete. Vi ser positivt på om du har eller har haft förtroendeuppdrag inom politik eller fackliga organisationer med koppling till arbetarrörelsen.

Som person är du effektiv, strukturerad och trivs med att arbeta självständigt och i grupp. Du är också tydlig, prestigelös samt tycker om att vara i kontakt och samarbeta med många och olika människor både fysiskt och via telefon eller digitalt. Arbetet kräver också att du har god kommunikationsförmåga, och kan kommunicera i både tal och skrift på god svenska. Vi ser det som meriterande med eftergymnasial utbildning, gärna inom områden som är kopplade till tjänsten, exempelvis kommunikation. 

Vid anställning krävs medlemskap i SSU, och gärna Socialdemokraterna. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer. Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30. Att du delar arbetarrörelsens värderingar är självklart ett måste.

Tjänsten utgår från Stockholms Läns SSU-distriktets expedition i centrala Stockholm. Resor inom Länet med material förekommer i tjänsten och därför är körkort meriterande. Resor inom tjänsten betalas av arbetsgivaren, och SL-kort ingår som jobbförmån. 

Tjänsten är på heltid, oreglerad arbetstid. Lön enligt kollektivavtal.

För att ansöka skicka personligt brev och CV till gustav.osterman@ssu.se. Skriv “Ansökan Ombudsman” i rubriken. Skicka gärna ansökan omgående då intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor kontakta gustav.osterman@ssu.se

Om Stockholms Läns SSU-distrikt

Stockholms läns Socialdemokratiska Ungdomsdistrikt, SSU Lenet, är en folkrörelse som samlar cirka 3500 medlemmar i Stockholms län. Distriktet påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Stockholms län.