SSU:s påtryckningar gav resultat – Saudiavtalet stoppas

I veckor har vi kämpat med att stoppa det militära avtalet med diktaturen Saudiarabien. Idag lyckades vi. En seger för mänskliga rättigheter!

Arbetet för att stoppa avtalet, som SSU initierade genom en debattartikel i början av februari gav effekt. SSU gläds åt beskedet och ser fram emot att Sverige fortsatt har en tydlig röst för demokrati och mänskliga rättigheter. Det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien var inte värdigt Sverige. Framför allt gick avtalets innehåll och följder tvärt emot regeringens utrikespolitiska ambitioner. Händelserna i anslutning till Margot Wallströms medverkan hos Arabförbundet har understrukit vikten av att alltid stå upp för demokratin. Idag firar vi, men imorgon fortsätter kampen för demokratisk utveckling i hela världen. Regeringen måste fortsätta att arbeta stenhårt för att de mänskliga rättigheterna ska stärkas i Saudiarabien och resten av världen.

Tack till alla som engagerat sig, delat artiklar, pratat med vänner och synts i media. Tillsammans gör vi skillnad!

PS. Har du ännu inte gått med i Sveriges viktigaste ungdomsförbund? Desto fler vi är, ju mer kan vi fortsätta kämpa för en solidarisk värld!Gå med här!