SSU uppmärksammar internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen. Det är en dag för att uppmärksamma feminismens många segrar men också hur långt vi har kvar till jämställdhet i Sverige och i världen.

SSU vill under 8 mars uppmärksamma den växande psykiska ohälsan bland unga. 60% av alla 15-åriga tjejer lider av psykisk ohälsa. Det är oacceptabelt att det ska behöva vara såhär.

I artikeln nedan skriver Philip och Lisa Enquist, jämställdhetspolitisk talesperson, vad SSU vill göra åt problemet. Dela artikeln och videoklippet om du håller med.

Läs hela artikeln här! http://nyheter24.se/debatt/878302-ssu-tjejer-ska-inte-behova-ge-upp-sina-drommar-pa-grund-av-depression

Dela klippet här!

I dag på internationella kvinnodagen vill jag uppmärksamma en av vår generations stora jämställdhetsproblem. 60% av alla 15-åriga tjejer lider av psykisk ohälsa. Det är fullkomligt oacceptabelt. Jag och Lisa Enquist, jämställdhetspolitisk talesperson, skriver i Nyheter24 vad SSU vill göra åt problemet. Läs och dela artikeln!http://nyheter24.se/debatt/878302-ssu-tjejer-ska-inte-behova-ge-upp-sina-drommar-pa-grund-av-depression

Publicerat av Philip Botström Onsdag 8 mars 2017