SSU Stockholm söker ombudsman

Som distriktsombudsman jobbar du med att utveckla SSU-distriktet organisatoriskt tillsammans med distriktsstyrelsen. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops om medlemsvärvning. En stor del av arbetet är att rekrytera och aktivera nya medlemmar till organisationen både fysiskt och via telefon. Du finns också till för att agera stöd gentemot distriktets styrelse. Det kan innebära allt från att arrangera ett politiskt seminarium till andra större arrangemang eller att assistera i löpande administrativa uppgifter. Under 2022 kommer det stora fokuset att ligga på valrörelsen och att stötta och bygga upp en organisation som är redo att vinna val!

Du är också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt, SSU-förbundet, Socialdemokraternas partidistrikt, LO-förbunden, och andra organisationer inom arbetarrörelsen.

Kansliet kommer bestå av två ombudsmän och eventuella valanställningar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för organisationsutveckling och kampanjarbete och trivs i stora såväl som små sociala sammanhang. Du har gärna din bakgrund i en ideell organisation men framför allt har du erfarenhet av ledarskap. Vi ser positivt på om du har eller har haft förtroendeuppdrag inom politik eller fackliga organisationer.

Som person är du effektiv, strukturerad och trivs med att arbeta självständigt och i grupp. Du är också tydlig, prestigelös samt tycker om att vara i kontakt och samarbeta med många och olika människor både fysiskt och via telefon eller digitalt.

Arbetet kräver att du kan kommunicera i både tal och skrift på svenska, men gärna också i andra språk. Vi vill att du ska ha en avslutad gymnasieutbildning och vi ser det som meriterande med en eftergymnasial utbildning.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU och gärna SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer. Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande i åldern 20 till 30. Att du delar arbetarrörelsens värderingar är självklart ett måste.

Tjänsten utgår från SSU Stockholms expedition i centrala Stockholm. Resor inom Stockholm med material förekommer i tjänsten och därför är B-körtkort meriterande. Resor inom tjänsten med kollektivtrafik eller bil betalas av SSU Stockholm.

Tjänsten är på heltid, oreglerad arbetstid. Lön enligt kollektivavtal.

 

Anställningen

Anställningsformen är oreglerad heltid och tillsvidareanställning med fast månadslön. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse.

Placeringsort: Stockholm. Resor utanför staden förekommer.

SSU Stockholms anställda omfattas av kollektivavtal mellan Socialdemokratiska ungdomsrörelsens arbetsgivarorganisation (SUA) och Handelsanställdas förbund (Handels). Arbetsplatsen strävar efter att vara modern, effektiv, målinriktad och ha god arbetsmiljö.

 

Ansökan

Ansökan skickas på mejl till alma.carlsson@ssu.se , bifogat CV och personligt brev.

Vid frågor om anställningen kontaktas Alma Carlsson, ordförande, SSU Stockholm på alma.Carlsson@ssu.se.

John Cedergren, facklig representant, Handelsanställdas förbund

john.cedergren@ssu.se eller på 070 276 28 62.