SSU söker kanslichef

SSU är i förändring. Vi bedriver utvecklingsarbete inom digitalisering, utvecklar samordningsregioner inom landet och samtidigt värnar vi vårt kärnuppdrag; samla, skola och påverka. Nu letar vi efter dig som vill ta dig an att leda förbundsexpeditionens personal och som vid behov stöttar upp förbundssekreteraren i verksamhetsledning och planering. Du och förbundssekreteraren arbetar tätt tillsammans för att verkställa vårt omställnings/förändringsarbete som förflyttar SSU in i framtiden.

Vi tror att du är en fena på HR-frågor, arbetsrätt, rekrytering och strategiska personalfrågor. Du förstår den komplexa miljö vi arbetar inom och är van av att arbeta målstyrt. Du är bra på självledarskap och kan coacha andra inom det.

Tillsammans med förbundssekreteraren ansvarar du för förbundsexpeditionens verksamhet, mål och resultatstyrning. Ni utvecklar våra arbetsformer och processer. Du har förmåga att möta personer i olika situationer och vårdar viktiga relationer och nätverk inom ramen för din tjänst.

Dina arbetsuppgifter är:

 • Personalansvar för förbundsexpeditionens personal och eventuella anställda i landet. Det innebär utveckling- och lönesamtal, avstämningar, rekrytering och övriga  HR-frågor. 
 •                 Samverkan med facket och skyddsombud. Arbetsmiljöansvar och arbetsgivaransvar.
 •                 Att leda och fördela personella resurser i relation till verksamhetsmålen.
 •               Vara en resurs/stöd i verksamhetsplanering och beslutsprocesser i förbundsstyrelsen.
 •         Säkerhetsställa och processleda SSU:s förändringsprocess
 • Administrativt arbete av varierande karaktär
 • ·    Budgetarbete tillsammans med förbundskassör.

För jobbet krävs att du:

 • Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokratiska arbetarepartiet.
 • Har  erfarenhet av personalfrågor, arbetsledning och arbetsrätt.
 • Har flera års erfarenhet av att leda andra till exempel som chef, projektledare eller förtroendevald, gärna i verksamheter med brett innehåll och ett högt tempo.
 • Är en samarbetsorienterad ledare, kan handleda andra mot gemensamma mål och kan anpassa ditt ledarskap till olika grupper och människor. Du är även bra på att få andra att växa och kontinuerligt utveckla sitt arbete.

Det är meriterande om du:

 • Är yngre än 35 år, detta för att det bidrar till vår trovärdighet som ungdomsförbund.

Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter och vi lägger vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tjänsten en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas enligt kollektivavtal). Arbetstiden är oreglerad och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund. Fast månadslön.

Tillträde: 1 juni, eller enligt överenskommelse. (Vi räknar med att du kommer vilja vara ledig några veckor i juli/augusti)

Placeringsort: Stockholm, med en del resor inom Sverige.

Omfattning: Heltid.

Ansökan

Ansök genom att skicka in personligt brev och CV på länken du hittar här. Sista ansökningsdag är 15 april, vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka gärna din ansökan så snart du kan.

Kontaktperson: Eleonore Eriksson, kanslichef, 0705-71 57 60

Fackliga representanter: Anna Lindqvist, Handels, 070 327 39 28

Alice Aronsson, Akavia, 070 754 29 65

Om SSU

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund. Vi samlar unga människor med socialdemokratiska värderingar som vill vara med och skapa förändring. Med över 10 000 medlemmar från hela Sverige är vi en betydande kraft i samhällsdebatten. Mer information om SSU hittar på SSU.se

Om arbetsplatsen

Vi är en innovativ och flexibel arbetsplats med engagerade kollegor och stort utrymme för att påverka verksamheten. På förbundsexpeditionen arbetar runt 15 medarbetare med allt från politisk kommunikation och digital folkrörelse och mobiliserande idédebatt.