SSU söker folkrörelsechef

Vi letar efter dig som är modig nog att testa nya arbetssätt, vågar utmana SSU i hur vi ska växa och bli fler och som älskar att arbeta med människor. SSU går in i en ny spännande tid där folkrörelsechefen är ytterst ansvarig för att vi ska växa och bli fler. Är det du?

SSU bedriver ett utvecklingsarbete där målet är att kunna erbjuda våra distrikt möjlighet att samordna personal för att vi ska kunna nå fler potentiella medlemmar. Folkrörelsechefen kommer att arbetsleda personalen i nära samarbete med våra förtroendevalda i distrikten. 

Folkrörelsechefen är ytterst ansvarig för att vi ska uppnå våra medlemsmål och gör detta i samarbete med anställda i landet och tillsammans med våra SSU-distrikt. Tjänsten innebär också att samordna och vid behov utveckla våra studieformer. Från och med 2021 kommer SSU att bedriva studier på ett nytt och spännande sätt.

Dina arbetsuppgifter är:

 • Övergripande ansvar för SSU:s folkrörelsearbete vilket bland annat består av strategiskt och praktiskt arbete med medlemsvärvning och daglig arbetsledning av anställda i landet. Detta sker i nära samverkan med kollegor och förtroendevalda.
 • Övergripande ansvar för stöd till våra klubbar, kommuner, distrikt och deras anställda och förtroendevalda. Detta stöd består bland annat av utbildningar, handledning, framtagande av guider och liknande.
 • Leda utvecklingsarbetet inom folkrörelseteamet, detta sker främst genom arbetsledning på distans. Det arbetet sker i dialog med medlemmar och förtroendevalda runt om i landet.
 • Verksamhets- och budgetansvar för folkrörelseteamet.
 • Studiesamordning och utveckling av SSU:s kurser. 

För jobbet krävs att du:

 • Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokratiska arbetarepartiet.
 • Har en bred kunskap om organisationsutveckling och idéburen verksamhet och dess förutsättningar.
 • Har erfarenhet av att leda andra till exempel som chef, projektledare eller förtroendevald, gärna i verksamheter med brett innehåll och ett högt tempo.
 • Är en samarbetsorienterad ledare, kan handleda andra mot gemensamma mål och kan anpassa ditt ledarskap till olika grupper och människor. Du är även bra på att få andra att växa och kontinuerligt utveckla sitt arbete.
 • Har kunskap om strategi- och utvecklingsarbete.
 • Har goda erfarenheter av medlemsvärvning och är nyfiken på att testa nya arbetssätt för att nå våra mål.
 • Är en van utbildare då du kommer handleda andra kring utbildningsupplägg och även hålla i en hel del föreläsningar.

Det är meriterande om du:

 • Är yngre än 35 år, detta för att det bidrar till vår trovärdighet som ungdomsförbund.
 • Tidigare engagemang i arbetarrörelsen antingen ideellt eller professionellt.

Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter och vi lägger vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tjänsten en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas enligt kollektivavtal). Arbetstiden är oreglerad och anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund. Fast månadslön.

Tillträde: 1 juni, eller enligt överenskommelse. (Vi räknar med att du kommer vilja vara ledig några veckor i juli/augusti)

Placeringsort: Stockholm, med en del resor inom Sverige.

Omfattning: Heltid.

Ansökan

Ansök genom att skicka in personligt brev och CV på länken du hittar här. Sista ansökningsdag är 15 april, vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka gärna din ansökan så snart du kan.

Kontaktperson: Eleonore Eriksson, kanslichef, 0705-71 57 60

Erik Nordlund, Folkrörelsechef, 072 547 35 34

Fackliga representanter: Anna Lindqvist, Handels, 070 327 39 28

Alice Aronsson, Akavia, 070 754 29 65

Om SSU

SSU är socialdemokraternas ungdomsförbund. Vi samlar unga människor med socialdemokratiska värderingar som vill vara med och skapa förändring. Med över 10 000 medlemmar från hela Sverige är vi en betydande kraft i samhällsdebatten. Mer information om SSU hittar på SSU.se

Om arbetsplatsen

Vi är en innovativ och flexibel arbetsplats med engagerade kollegor och stort utrymme för att påverka verksamheten. På förbundsexpeditionen arbetar runt 15 medarbetare med allt från politisk kommunikation och digital folkrörelse och mobiliserande idédebatt.