SSU Kalmar Län söker ombudsman

Vi söker dig som brinner för att engagera andra, vågar utmana SSU i hur vi ska växa och blir fler och som älskar att arbeta med människor. SSU:s organisation utvecklas och nu söker SSU Kalmar län en ombudsman. SSU Kalmar län söker en ombudsman som kan stärka och utveckla SSU-distriktets verksamhet. Vi samlar idag närmre 300 medlemmar i 12 kommuner och brinner för politisk förändring, som ombudsman blir du en naturlig del av distriktets arbete i att uppmuntra till engagemang och uppmuntra fler medlemmar att bli en del av den unga socialdemokratin i Kalmar län.

Om rollen

Som ombudsman fyller du en viktig funktion för att distriktet ska kunna bedriva sitt viktiga arbete med att samla, skola och påverka. Ombudsmannen är anställd av distriktet för att ge det de bästa förutsättningarna att bygga en stabil organisation och att bli fler medlemmar. Ombudsmannen är en viktig ledare som tillsammans med distriktsstyrelsen arbetar för att nå distriktets uppsatta mål.

Som ombudsman krävs att du har god problemlösningsförmåga och är stresstålig. En vanlig arbetsdag innefattar alltifrån skolbesök och medlemsmöten till administrativa arbetsuppgifter och ansvar för studier och distriktets sociala medier. Distriktets verksamhet utgår från medlemmarnas ideella engagemang och arbetstiderna varierar därför med inslag av kvälls- och helgarbete.

Ombudsmannen är en viktig länk i samverkan mellan SSU-förbundet och regioner, samt i distriktens kontakt med andra SSU-distrikt, Socialdemokraternas partidistrikt, LO-förbunden och ABF på regional nivå. Ombudsmannen stöttar även vid behov föreningarna med budgetuppföljning och protokollskrivande. I arbetet som ombudsman förekommer resor i tjänsten.

 

Ombudsmannen leder distriktets/distriktens arbete med valrörelse som tjänsteman. Det innefattar att arbeta med att organisera distriktets valorganisation och ansvara för dess genomförande i samråd med distriktsstyrelsen. Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med distriktsstyrelsen planera in, genomföra och samordna aktiviteter i syfte att bidra till valvinst och stärka organisationen. Ombudsmannen deltar också på de nationella aktiviteter/samlingar/avstämningar som hen kallas till.

Kontakter inom olika delar av arbetarrörelsen är meriterande då du också är en viktig länk mellan distriktet och partidistriktet, LO-förbunden och andra delar av SSU.

Som ungdomsrörelse ser vi gärna att du är mellan 18 och 30 år.

Krav:

 • Delar våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokraterna.
 • Är driven, tar stort eget ansvar och har lätt för att arbeta såväl självständigt som med andra.
 • Kan arbeta strukturerat och strategiskt utifrån uppsatta mål, och förmår bryta ned mål till konkret planering.
 • Kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
 • Är social och utåtriktad och brinner för att engagera fler i vår rörelse.
 • B-körkort och tillgång till bil

Det är meriterande om du har:

 • Har erfarenhet av engagemang i ideell, politisk eller facklig organisation.
 • Har erfarenhet av medlemsvärvning eller liknande
 • Har erfarenhet av ledarskap och att arbeta med grupper, till exempel genom tidigare förtroendeuppdrag i ideella organisationer, från arbetslivet och/eller genom utbildning.
 • Kunskaper i Adobe CC-programmen
 • Vana och kunskap om sociala medier

Anställningen

Löner och andra förmåner utgår enligt kollektivavtal mellan SUA och Handelsanställdas förbund. Tjänsten är en heltidsanställning med oreglerad arbetstid. Vi tillämpar sex månaders provanställning enligt kollektivavtal.

Placeringsort är Kalmar där SSU delar kontor med partidistriktet och Kalmar Arbetarekommun. Resor i länet kommer att förekomma som en del i arbetet.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 20 maj. Intervjuer sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan med CV och personligt brev skickas per mejl till:
SSU Kalmar län
Distriktsordförande
Ellen Persson
ellen.persson@ssu.se

För frågor kontakta distriktet på: ellen.persson@ssu.se