SSU Göteborgsområdet söker ombudsman

Vi söker dig som brinner för att engagera andra, vågar utmana SSU i hur vi ska växa och bli fler och som älskar att arbeta med människor. SSU Göteborgsområdets organisation utvecklas och nu söker vi en ombudsman. SSU Göteborgsområdet söker en ombudsman som kan stärka och utveckla distriktets verksamhet. Vi samlar idag över 450 medlemmar i 11 kommuner och brinner för politisk förändring, och som ombudsman blir du en naturlig del i att stärka våra medlemmars engagemang, samt att uppmuntra fler att bli en del av den unga socialdemokratin i Göteborgsområdet.

Om rollen

Som ombudsman fyller du en viktig funktion för att distriktet ska kunna bedriva sitt viktiga arbete med att samla, skola och påverka för ett jämlikare samhälle. Ombudsmannen är anställd av distriktet för att ge det de bästa förutsättningarna för att fortsätta utveckla organisationen och få det att bli fler medlemmar. Ombudsmannen är en viktig ledare som tillsammans med distriktsstyrelsen arbetar för att nå distriktets uppsatta mål.

Som ombudsman krävs att du har en god problemlösningsförmåga och är stresstålig. En vanlig arbetsdag innefattar alltifrån skolbesök och medlemsmöten ute i våra klubbar till administrativa arbetsuppgifter och delansvar för distriktets studier och sociala medier. Distriktets verksamhet utgår från medlemmarnas idéella engagemang och arbetstiderna varierar därför med inslag av kvälls- och helgarbete.

Ombudsmannen är en viktig länk i samverkan mellan SSU-förbundet och distriktet, samt i distriktets kontakt och samverkan med andra SSU-distrikt, Socialdemokraternas partidistrikt, LO-förbunden och ABF på regional- och distriktsnivå. Ombudsmannen stöttar vid behov föreningarna med budgetuppföljning och verksamhetsutveckling. I arbetet som ombudsman förekommer resor i tjänsten.

Kontakter inom olika delar av arbetarrörelsen är meriterande då du också är en viktig länk mellan distriktet och partidistriktet, LO-förbundet och andra delar av SSU.

Som ungdomsrörelse ser vi gärna att du är mellan 18 och 30 år. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

Du delar våra värderingar och är medlem i SSU och/eller Socialdemokraterna.

Du är driven, tar stort eget ansvar och har lätt att arbeta såväl självständigt som med andra.

Du kan arbeta organiserat, strukturerat och strategiskt utifrån uppsatta mål, och förmår bryta ned mål till konkret planering.

Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Du är social, utåtriktad och brinner för att engagera fler i vår rörelse.

Du har B-körkort och tillgång till bil.

 

Det är meriterande om du har:

Erfarenhet av engagemang i ideell, politisk eller facklig organisation.

Erfarenhet av medlemsvärvning eller liknande.

Erfarenhet av ledarskap och att arbeta med grupper.

Kunskap i Adobe CC-programmen.

Bra kunskaper i Office-paketet.

Vana och kunskap om sociala medier.

Anställningen

Löner och andra förmåner utgår enligt kollektivavtal mellan SUA och Handelsanställdas förbund. Tjänsten är en heltidsanställning med oreglerad arbetstid. Vi tillämpar sex månaders provanställning enligt kollektivavtal.

Placeringsort är Kungälv där SSU delar kontor med partidistriktet och Kungälvs arbetarekommun. Resor i distriktet kommer att förekomma som en del i arbetet.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 30 november 2022. Intervjuer sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan med CV och personligt brev skickas per mejl till:

SSU Göteborgsområdet

Distriktsordförande

Sandra Mathiasson

sandra.mathiasson@ssu.se

För frågor kontakta distriktet på: sandra.mathiasson@ssu.se