SSU Blekinge söker valombudsman

SSU är Socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar unga över hela landet. Det är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas, både som individer och framtida politiker.

SSU Blekinge vill ha en stark gemenskap och kamratskap. Nu vill vi ta vårt distrikt till
nästa nivå med skarpa politiska förslag, en fantastisk valkampanj och fler medlemmar. För att nå detta behövs såklart den bästa ombudsmannen som kan bistå oss i vårt arbete för en mer jämlik framtid!

Din roll som valombudsman

Som ombudsman jobbar du med att utveckla SSU-distriktet politiskt såväl som organisatoriskt. Det kan handla om att arrangera styrelseutbildningar, grundkurser och workshops om medlemsvärvning. En stor del av arbetet är att rekrytera och aktivera nya medlemmar till organisationen. Du finns också till för att agera stöd gentemot distriktets styrelse. Det kan innebära allt från att arrangera ett politiskt seminarium till andra större arrangemang eller assistans i löpande administrativa uppgifter. Under valåret går en stor del av SSU:s verksamhet ut på att bedriva valrörelse på olika sätt och säkerställa att ungas perspektiv alltid lyfts inom politiken – något som genomsyrar ditt arbete som valombudsman.

Sist, men inte minst, är du också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt och övriga organisationer inom arbetarrörelsen lokalt.

Tjänsten utgår från partiexpeditionen i Karlskrona men arbete sker i alla Blekinges kommuner och utanför distriktet. B-körkort samt tillgång till egen bil är meriterande.

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal nivå och trivs i stora sociala sammanhang. Du har gärna din bakgrund i en ideell organisation, men framför allt har du erfarenhet av ledarskap. Vi ser positivt på om du har eller har haft förtroendeuppdrag inom politik eller fackliga organisationer.

Som person är du effektiv, strukturerad och trivs med att arbeta självständigt. Du är också tydlig, prestigelös samt tycker om att vara i kontakt och samarbeta med många och olika människor. Arbetet kräver att du kan kommunicera i både tal och skrift på svenska, övriga språkkunskaper är ett plus. Du har en avslutad gymnasieutbildning och eftergymnasiala studier är meriterande.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSU:s anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer. Då SSU:s målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande nära i ålder till våra medlemmar.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid och pågår åtminstone fram till den 31/10-2022. Oreglerad arbetstid. Lön enligt kollektivavtal.

Ansökan

Skicka ditt cv och ett personligt brev till blekinge.ansokan@socialdemokraterna.se snarast. Intervjuer sker löpande och tillträde kan komma att ske omgående. Anställning sker enligt överenskommelse.

Vid frågor om anställningen kontaktas partidistriktets ombudsman Hampus Engqvist på 070 810 95 30 eller hampus.engqvist@socialdemokraterna.se.