SSU anordnar Öviks första prideparad

Nu är det klart! SSU Örnsköldsvik kommer tillsammans med Socialdemokraterna i Örnsköldsvik att arrangera stadens första prideparad genom tiderna.

Övik Pride kommer att gå från hamnen genom centrala stan för att stanna på Stora torget, där sång och tal avslutar manifestationen för HBTQ+-personers rättigheter. 13:00 startar paraden från hamnen och efter det samlas alla deltagare på torget för att lyssna till talare och musik. Mer information om talen och underhållningen kommer senare.

Företag och föreningar anmäler sig — men som privatperson behövs ingen anmälan för att medverka i tåget.

– HBTQ+-personers rättigheter är mänskliga rättigheter. Det är på tiden att vi drar igång pride i vårt älskade Örnsköldsvik. Politik är att vilja, och alla människor vill vara den de är. På lördagen den 16 september marscherar vi för den rätten. Då går vi för kärleken. Gå med oss, säger SSU Örnsköldsviks ordförande och initiativtagaren Emil Nordfjell.

Pride är både en glad fest och en kraftfull politisk protest – mot de orättvisor vi ser runtom i världen. För oss är det självklart att människovärdet är vad politik måste handla om. Fokuserar inte politikerna på det saknar politiken något värde. Den här frågan går över partigränser.

– Oavsett politisk färg, intresse eller vilken bakgrund du har — ja, nästan oavsett vem du än är så vill vi mer än gärna se dig i Örnsköldsviks första prideparad, fortsätter han.

KONTAKT
Mathias Hansson, ombudsman SSU Västernorrland
Telefon: 076 128 13 30
E-post: mathias.hansson@ssu.se

OM SSU
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige.