Philip Botström och Andrea Törnestam ny förbundsledning för SSU!

Idag valde en enhällig kongress Philip Botström och Andrea Törnestam till ny förbundsledning för Sveriges Socialdemokratiska ungdomsförbund – SSU. Kongressen som invigdes i fredags och slutar imorgon, måndag, har temat ”jämlik framtid”. Hur den ekonomiska politiken ska utformas för att öka jämlikheten, hur jämställdheten ska öka och rasismen minska är några av de områden som redan diskuterats.

Philip Botström blir ny förbundsordförande
Som ordförande får Philip Botström ansvar att leda och utveckla SSU:s politik. Philip tar även plats i Socialdemokraternas verkställande utskott där bland annat Stefan Löfven och Margot Wallström sitter.

– Det känns fantastiskt att få kongressens förtroende att fortsätta utveckla och leda Sveriges viktigaste ungdomsförbund. Som ordförande kommer jag vara en tydlig röst för ökad jämlikhet. Jag vill att jämlikhet ska bli huvudinriktningen för svensk politik, säger Philip Botström, nyvald förbundsordförande för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund – SSU.

Andrea Törnestam blir ny förbundssekreterare
SSU:s förbundssekreterare har en central roll i arbetarrörelsen och leder SSU:s folkrörelse- och organisatoriska arbete.

– De senaste åren har SSU gjort en fantastisk folkrörelseresa och växt med flera tusen medlemmar och finns på fler platser i Sverige än på länge. Nu vill jag jobba för att fler ska förstå vidden av organisering, säger Andrea Törnestam, nyvald förbundssekreterare för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund – SSU.