Nominera till 22 juli-utmärkelsen!

Om två månader, den 22 juli, är det årsdagen för terrorattentatet på Utøya och i Oslo år 2011. För att hedra minnet av våra norska kamrater i AUF, instiftade SSU-förbundet förra året ”22-juli-utmärkelsen”. Det är ett pris som varje år på minnesdagen den 22 juli kommer delas ut till en antirasistisk förebild, person eller organisation, som gjort betydande insatser mot högerextremismen. Syftet med utmärkelsen är att institutionalisera minnet av dem som miste livet i det fruktansvärda terrordådet och belysa vilka idéer som låg bakom terrordådet.

Att måltavlan för terrordådet på Utøya var unga socialdemokrater var ingen slump. Socialdemokratin är fascismens främsta motpol. Genom 22 juli-utmärkelsen för vi offrens minne och kamp vidare i framtida generationer, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Förra årets pristagare var jämliketsstiftelsen Make Equal. Nu är det dags att nominera i år igen. Du kan nominera en person eller organisation som du ser som en antirasistisk förebild fram till den 22 juni. Det är inget krav att personen eller personerna i gruppen är medlem i SSU.

Nomineringsformulär: https://podio.com/webforms/20946287/1443953