Nominera till 22 juli-utmärkelsen 2021

Nominera till 22 juli-utmärkelsen

Den 22 juli är tioårsdagen för terrorattentatet på Utøya och i Oslo 2011. För att hedra minnet av våra norska kamrater i AUF instiftade SSU-förbundet 2018 22-juli-utmärkelsen. Det är ett pris som varje år, på minnesdagen den 22 juli, kommer delas ut till en antirasistisk förebild, person eller organisation, som gjort betydande insatser mot högerextremismen.

Syftet med utmärkelsen är att institutionalisera minnet av dem som miste livet i det fruktansvärda terrordådet och belysa vilka idéer som låg bakom terrordådet.

– Att måltavlan för terrordådet på Utøya var unga socialdemokrater var ingen slump. Socialdemokratin är fascismens främsta motpol. Genom 22 juli-utmärkelsen för vi offrens minne och kamp vidare i framtida generationer, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Poddaren och frilansskribenten Fanna Ndow Norrby och polisen Nadim Ghazale fick ta emot 22 juli-utmärkelsen 2020. Tidigare pristagare är Hédi Fried och Emerich Roth, Inte rasist men… samt Make Equal.

Nu är det dags att nominera i år igen. Du kan nominera en person eller organisation som du ser som en antirasistisk förebild fram till den 15 juni. Det är inget krav att personen eller personerna i gruppen är medlem i SSU.

Scrolla ner för att komma åt vårt nomineringsformulär.

  • Inget krav att personen eller gruppen behöver vara medlem i SSU.
  • (Antirastisk förebild som gjort en betydande insats mot högerextremism)
  • Frivilligt att fylla i.
  • Frivilligt att fylla i.
  • Lämna tomt om du vill vara anonym.
  • Max filstorlek: 2 MB.