Kommentar med anledning av uppgifter i media om Philip Botström

I söndags deltog SSU:s förbundsordförande Philip Botström på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Under söndagskvällen behövde Botström resa tillbaka till Stockholm. Resan tillbaka till Stockholm var planerad med anledning av ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott nästa morgon. Resan skedde med taxi, eftersom det inte bedömdes vara praktiskt möjligt att ordna transporten till Stockholm på något annat sätt.

Samma morgon behövde hans deltagande på VU dock ställas in på grund av hälsoskäl. Philip Botström har under en tid känt stress- och utmattningssymptom, något han får professionell hjälp med.

– Skälet till att resan bokades stämmer, det var planerat att jag skulle delta på VU. Men sedan vaknade jag upp i måndags morse och mådde väldigt dåligt. Det är något som jag inte har pratat om, men skälet till att jag inte deltog i VU är att jag sedan en tid tillbaka har haft både stress och utmattningssymtom, uppger Philip Botström till Aftonbladet.

Botström väljer nu att betala kostnaden för taxiresan själv.

– Vanligtvis väljer jag andra färdmedel, men den här gången gjordes bedömningen att taxi var mest effektivt. Jag har trots det bestämt mig för att betala taxiresan själv, det känns bäst, säger Philip Botström.

I en intervju i Aftonbladet ges en längre kommentar om anledningen bakom att Philip inte kunde delta på mötet:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/jeBz0/ssus-ordforande-jag-kampar-mot-stress-och-utmattning

För mer information
Pavlos Cavelier Bizas, pressekreterare
Telefon: 070 350 43 57
E-post: pavlos.cavelier@ssu.se