SSU Jönköpings län söker ombudsman

SSU Jönköpings län söker en ombudsman som kan stärka och utveckla SSU-distriktets verksamhet. Vi samlar idag 300 medlemmar i 13 kommuner och brinner för politisk förändring, som ombudsman blir du en naturlig del av distriktets arbete i att uppmuntra till engagemang och uppmuntra fler medlemmar att bli en del av den unga socialdemokratin i Jönköpings län.

Vi söker dig som har ett politiskt engagemang och vill vara med och utveckla en politisk organisation och ideellt engagemang hos unga. Arbetet som distriktsombudsman är självständigt och kräver god struktur och planeringsförmåga. Arbetet sker utifrån uppsatta mål. Arbetet innebär ansvar för medlemsvärvning samt klubb- och distriktsutveckling. Du är spindeln i nätet och är en nyckelperson i kontakten med medlemmar och klubbar.

Som distriktsombudsman krävs att du har god problemlösningsförmåga och är stresstålig.
En vanlig arbetsdag innefattar alltifrån skolbesök och medlemsmöten till administrativa arbetsuppgifter och ansvar för studier och distriktets sociala medier. Distriktets verksamhet utgår från medlemmarnas ideella engagemang och arbetstiderna varierar därför med inslag av kvälls- och helgarbete.

Kontakter inom olika delar av arbetarrörelsen är meriterande då du också är en viktig länk mellan distriktet och partidistriktet, LO-förbunden och andra delar av SSU.

Som ungdomsrörelse ser vi gärna att du är mellan 18 och 30 år.

Krav:
Kan arbeta självständigt mot uppsatta mål och har god samarbetsförmåga.
Uttrycker dig väl i tal och skrift
Är utåtriktad och initiativtagande
Delar och arbetar för våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokratiska arbetarepartiet.

  • Det är meriterande om du har:
    Erfarenhet av att arbeta politiskt, fackligt eller i annan idéburen verksamhet
  • Erfarenhet av medlemsvärvning, ideellt eller professionellt
  • Kunskaper i Adobe CC-programmen
  • Vana och kunskap om sociala medier
  • B-körkort och tillgång till bil

Löner och andra förmåner utgår enligt kollektivavtal mellan SUA och Handelsanställdas förbund. Tjänsten är en heltidsanställning med oreglerad arbetstid. Vi tillämpar sex månaders provanställning enligt kollektivavtal.

Placeringsort är Jönköping där SSU delar kontor med partidistriktet och Jönköpings Arbetarekommun. Resor i länet kommer att förekomma som en del i arbetet.

Sista ansökningsdag är 31 mars. Intervjuer sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse och kan komma att ske innan den 5 februari.

Ansökan med CV och personligt brev skickas per mail till: Distriktsordförande Eskil Carlström på: eskil.carlstrom@ssu.se

För frågor:
Kontakta distriktet på: eskil.carlstrom@ssu.se