Jobba som valombudsman för SSU Västmanland

14 februari 2022

SSU är Socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar unga över hela landet. Det är en plats
där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas, både som individer och framtida politiker.
SSU Västmanland präglas av en stark gemenskap och kamratskap. Nu vill vi ta vårt distrikt till
nästa nivå med skarpa politiska förslag, en fantastisk valkampanj och ännu fler medlemmar. För
att nå detta behövs såklart den bästa ombudsmannen som kan bistå oss i vårt arbete för en mer
jämlik framtid!

Din roll som ombudsman

Som ombudsman jobbar du med att utveckla SSU-distriktet politiskt såväl som organisatoriskt. Det kan handla om att arrangera styrelseutbildningar, grundkurser och workshops om medlemsvärvning. En stor del av arbetet är att rekrytera och aktivera nya medlemmar till organisationen. Du finns också till för att agera stöd gentemot distriktets styrelse. Det kan innebära allt från att arrangera ett politiskt seminarium till andra större arrangemang eller assistans i löpande administrativa uppgifter. Under valåret går en stor del av SSUs verksamhet ut på att bedriva valrörelse på olika sätt och säkerställa att ungas perspektiv alltid lyfts inom politiken – något som genomsyrar ditt arbete som valombudsman.

Sist, men inte minst, är du också en viktig länk i distriktets kontakt med andra SSU-distrikt och övriga organisationer inom arbetarrörelsen lokalt.

Tjänsten utgår från partiexpeditionen i Västerås. Resor inom och utanför distriktet förekommer i tjänsten och B-körkort samt tillgång till egen bil är därför ett krav.

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal nivå och trivs i stora sociala sammanhang. Du har gärna din bakgrund i en ideell organisation, men framför allt har du erfarenhet av ledarskap. Vi ser positivt på om du har eller har haft förtroendeuppdrag inom politik eller fackliga organisationer.

Som person är du effektiv, strukturerad och trivs med att arbeta självständigt. Du är också tydlig, prestigelös samt tycker om att vara i kontakt och samarbeta med många och olika människor. Arbetet kräver att du kan kommunicera i både tal och skrift på svenska, övriga språkkunskaper är ett plus. Du har en avslutad gymnasieutbildning och eftergymnasiala studier är meriterande.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSUs anställda förväntas vara goda ambassadörer för våra värderingar och idéer. Då SSUs målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30 år ser vi gärna sökande nära i ålder till våra medlemmar.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid och pågår åtminstone fram till den 31/12 2022. Oreglerad arbetstid. Lön enligt kollektivavtal.

Ansökan

Skicka ditt cv och ett personligt brev till arian.twana@ssu.se snarast. Intervjuer sker löpande och tillträde kan komma att ske omgående. Anställning sker enligt överenskommelse.

Vid frågor om anställningen kontaktas distriktsordförande Arian Twana på 076-173 06 44 eller arian.twana@ssu.se.

Se mer om SSU Västmanlands verksamhet på Instagram: @ssuvastmanland