Jobba som valombudsman för SSU Göteborg 1 Juni – 15 September

Vi söker dig som brinner för att engagera andra, vågar utmana SSU i hur vi ska växa och blir fler och som älskar att arbeta med människor. SSU Göteborg växlar upp inför valrörelse och nu söker vi en valombudsman för SSU Göteborg. Är det du?

Om oss
SSU är Socialdemokraternas och LO:s ungdomsförbund. SSU är en demokratisk organisation och vi är engagerade för att vi tror på politiken som verktyg för samhällsförändring. Det är endast när vi är många i SSU som vi fattar bra beslut och kan påverka samhället runt omkring oss. SSU bedriver värvningsverksamhet, utbildning och ett aktivt påverkans- och opinionsarbete. Som valombudsman jobbar du på uppdrag av SSU distriktet i Göteborg.

Om rollen

Som valombudsman fyller du en viktig funktion för att distriktet ska kunna bedriva sitt viktiga arbete med att samla, skola och påverka. Valombudsmannen är anställd av SSU Göteborg för att ge oss bästa förutsättningar att bygga en stabil organisation och att bli fler medlemmar. Valombudsmannen är en viktig ledare som tillsammans med distriktsstyrelsen arbetar för att nå distriktets uppsatta mål.

Valombudsmannen leder distriktets arbete med valrörelse som tjänsteman. Det innefattar att arbeta med att organisera distriktets valorganisation och ansvara för dess genomförande i samråd med distriktsstyrelsen. Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med distriktsstyrelsen planera in, genomföra och samordna aktiviteter i syfte att bidra till valvinst och stärka organisationen. Valombudsmannen deltar också på de aktiviteter/samlingar/avstämningar som hen kallas till.

Valombudsmannen ger kontinuerligt stöd och skapar förutsättningar för att distriktet och de lokala klubbarna ska bedriva regelbunden verksamhet för medlemmar. Detta görs genom dialog med framför allt ordförande i SSU-distriktet och SSU-klubbarna.

I arbetet som valombudsman förekommer resor i tjänsten.

SAMLA:

Som valombudsmannen är du en nyckelperson i arbetet med medlemsvärvning och medlemsvård. Arbetsuppgifter i syfte att samla nuvarande och nya medlemmar är operativ kampanj, planering, administration och nära dialog med medlemmar. Valombudsmannen samordnar också sitt arbete med partiet där så bedöms nödvändigt. Valombudsmannen arbetar för att ge förutsättningar för SSU-distriktet att genomföra lokala politiska kampanjer i syfte att rekrytera medlemmar till organisationen och för att påverka samhället inom kampanjens politiska område på lokal nivå. Vid behov stöttar valombudsmannen arbetet med återvärvning av tidigare medlemmar.

SKOLA:

Valombudsmannen planerar och genomför i samarbete med distriktsstyrelsen grundkurser och andra kurser för medlemmar och förtroendevalda. Valombudsmannen ansvarar för att tillsammans med distriktsstyrelsen planera och vid behov genomföra introduktionsaktiviteter för nya medlemmar, tillsammans med distriktet och klubbarna.

PÅVERKA:

Valombudsmannen deltar på konferenser och liknande för att samordna valrörelsen inom SSU:s valorganisation för distriktens räkning. Planeringen sker i samråd
med distriktet. Valombudsmannen arbetar operativt med digital kommunikation under valkampanj.

Krav

För jobbet krävs att du:

 • Delar våra värderingar och är eller blir medlem i SSU eller Socialdemokraterna
 • Har erfarenhet av engagemang i ideell, politisk eller facklig organisation
 • Har erfarenhet av medlemsvärvning eller liknande
 • Kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
 • Kan arbeta strukturerat och strategiskt utifrån uppsatta mål, och förmår bryta ned mål
  till konkret planering
 • Är driven, tar stort eget ansvar och har lätt för att arbeta såväl självständigt som med
  andra
 • Har erfarenhet av ledarskap och att arbeta med grupper, t.ex. genom tidigare
  förtroendeuppdrag i ideella organisationer, från arbetslivet och/eller genom utbildning
 • Är social och utåtriktad och brinner för att engagera fler i vår rörelse
 • Är prestigelös och flexibel och bistår med stöd där det behövs, utifrån olika situationer

Det är meriterande om du också:

 • Har erfarenhet av tidigare engagemang i arbetarrörelsen, antingen ideellt eller
  professionellt
 • Har kunskaper om digital kommunikation och kan producera material för sociala
  medier.
 • Innehar B-körkort.
 • Är yngre än 30 år, då detta bidrar till vår trovärdighet som ungdomsförbund. Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsort: Göteborg. Resor förekommer i tjänsten.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 100 % 1 juni – 15 september eller enligt
överenskommelse.

Lön: Efter överenskommelse enligt kollektivavtal.

Ansökan
Intervjuer sker löpande och tillträde sker enligt överenskommelse.
Ansökan med CV och personligt brev skickas per mejl till SSU Göteborgs distriktsordförande

Hilda Andersson: hilda.andersson@ssu.se

Sista ansökningsdagen är den 25/5.

Observera att tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.
Vid frågor om tjänsten, kontakta Hilda Andersson. Kontaktuppgifter finns nedan.

Kontakt:

Hilda Andersson
070 – 892 21 91
hilda.andersson@ssu.se