Idag minns vi Olof Palme

Idag är det 30 år sedan mordet på Olof Palme. Vi minns hans politiska mod, hans passion och outtröttliga arbete för förändring. Såhär säger SSU:s ordförande Philip Botström:

Det är inte med sorg i hjärtat jag minns Olof Palme idag, utan med respekt och beundran för det det politiska arbete han åstadkom.Olof Palme var inte bara en stor ideolog som levererade fantastiska tal och texter med visioner och glöd. Han var en resultatinriktad statsminister som genomförde några av vårt lands viktigaste frihetsreformer.
Olof Palme var en nyskapare med blicken fäst framåt. Därför ska vi lämna nostalgin åt sidan och hedra honom genom att fortsätta formulera de bästa politiska visionerna och lösningarna för framtiden.
Samhället är människans verk, sa Palme. Om något är fel kan vi ändra på det tillsammans. Den tanken är lika tidlös som attraktiv och något vi alltid ska påminna oss om.

Här är ett av mina favoritcitat från Olof Palme:
”När det gäller människans livsmiljö finns det ingen individuell framtid, varken för människor eller nationer. Framtiden är gemensam. I gemenskap måste vi dela den. Tillsammans måste vi skapa den.”