Bästa pepp-tipsen inför höstkampanjen

Hej på er! Äntligen är det dags för årets största kampanj – höstkampanjen! Hur gör ni för att peppa igång er SSU-kommun inför the big happening?

Johanna Marklund, ordförande i SSU Sundsvall: Vi ser till att peppa våra medlemmar under höstkampanjen genom att få dem att förstå vilken viktig roll de har i kommunen! Vi har verkligen försökt att sätta våra medlemmar i fokus! Vi har gjort ett schema fullt med roliga och viktiga aktiviteter som vi hoppas ska göra fler personer taggade på vår höstkampanj och SSU!

Melissa Korkmaz, kampanjledare i SSU Trollhättan: För tillfället så fokuserar vi på att boka in så många skolbesök som möjligt och få med så många medlemmar som möjligt att hänga med på kampanjer!

My Fröberg, ordförande i SSU Möckeln:
Igår hade vi en superpeppig medlemsträff för att få med så många som möjligt ut och värva genom att ha kul, snacka om höstkampanjen och käka pizza. Pizza är alltid en framgångsfaktor, haha! Vi har många engagerade personer i vår klubb och vårt distrikt så vi kommer inte ha några problem att ordna en grym höstkampanj!

Skolbesök i mängder – det brukar vara ett framgångsrecept för en bra kampanj. Vad är viktigt att tänka på om jag ska göra mitt allra första skolbesök?

My: Mitt bästa tips är att vara övertrevlig! Det känns kanske onaturligt för dig, men dem du pratar med kommer att tänka ”så najs med trevliga människor som faktiskt vill prata med mig!” Att vara ”på” och trevlig är the key to success!

Johanna: Mitt tips är att tänka ”vad är det värsta som kan hända”, och sedan öppna en konversation med något som lockar personerna du pratar med. Till exempel är det alltid lyckat att bjuda på godis och samtidigt fråga om personen är intresserad av politik/miljö/antirasism/feminism! Jag håller dessutom alltid koll på vilka som tittar mot SSU-bordet en extra gång. De personerna brukar oftast vara intresserade av SSU, men kanske inte alltid vågar gå fram själv!

Melissa: Det som är viktigt att tänka på är att först och främst anpassa dig efter situationen du är i. Pratar du med högstadieelever, gymnasieelever eller en annan målgrupp? Vad är viktigt för dem? Vad bryr de sig om? Avsluta alltid med att få dem att ta upp mobilen och skicka iväg ett sms istället för att få dem att säga att de ska göra det på hemsidan ”senare”.

Vad kommer ni att göra för att aktivera de medlemmar ni värvar under höstkampanjen? Har ni redan nu tänkt ut bra kvällsaktiviteter?

Melissa: Vi försöker ha så många aktiviteter som möjligt och göra dem så roliga som möjligt. Nu i veckan ska vi ha en tårttävling där motivet på tårtorna ska ha med politik att göra! Vi har föreläsningar, debattövningar, filmkvällar och mycket annat på gång också!

My: Igår satte vi oss med våra medlemmar och började planera. Det mest maxade var att vi ska försöka arrangera filmvisning i en biosalong! Det viktigaste är att vi gör något kul för att få nya medlemmar att stanna. Att ha något ätbart på våra träffar skadar aldrig heller!

Johanna: Vi kommer inte att missa debatten i Sundsvall då Philip Botström ska delta! Vi har även en grymma aktiviteter planerade där vi ska uppmärksamma olika politiska frågor. Sist men definitivt inte minst arrangeras en kurshelg i slutet av oktober där alla nya medlemmar kommer att vara inbjudna till!