Nominera till 22 juli-utmärkelsen

Nominera till 22 juli-utmärkelsen 2020

Den 22 juli är årsdagen för terrorattentatet på Utøya och i Oslo 2011. För att hedra minnet av våra norska kamrater i AUF instiftade SSU-förbundet 2018 22-juli-utmärkelsen. Det är ett pris som varje år, på minnesdagen den 22 juli, kommer delas ut till en antirasistisk förebild, person eller organisation, som gjort betydande insatser mot högerextremismen.

Syftet med utmärkelsen är att institutionalisera minnet av dem som miste livet i det fruktansvärda terrordådet och belysa vilka idéer som låg bakom terrordådet.

– Att måltavlan för terrordådet på Utøya var unga socialdemokrater var ingen slump. Socialdemokratin är fascismens främsta motpol. Genom 22 juli-utmärkelsen för vi offrens minne och kamp vidare i framtida generationer, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Förra årets pristagare var Hédi Fried och Emerich Roth. Nu är det dags att nominera i år igen. Du kan nominera en person eller organisation som du ser som en antirasistisk förebild fram till den 10 juli. Det är inget krav att personen eller personerna i gruppen är medlem i SSU.

Scrolla ner för att komma åt vårt nomineringsformulär.

Philip Botström. Foto: SSU.

Nominera till 22 juli-utmärkelsen

  • Inget krav att personen eller gruppen behöver vara medlem i SSU.
  • (Antirastisk förebild som gjort en betydande insats mot högerextremism)
  • Frivilligt att fylla i.
  • Frivilligt att fylla i.
  • Lämna tomt om du vill vara anonym.
  • Max filstorlek: 2 MB.